Banaanipitsa
Oletko koskaan kokeillut laittaa banaania pitsan täytteeksi? Banaanipitsa on ruotsalainen erikoisuus. Aivan kuten meillä suomalaisilla on ananaspitsamme. Usko tai älä, mutta banaani toimii todella hyvin pitsan täytteenä. Makean banaanin kaveriksi kannattaa valita jokin suolaisempi täyte. Tässä ohjeessa käytetään suolapähkinöitä.
Rapeutta pitsapohjaan saat korvaamalla osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla.
Ilman itse keitettyä tomaattikastiketta ei tule kunnon pitsaa!

TEE NÄIN:
Pitsapohja:
Å
Rapeutta pitsapohjaan saat korvaamalla osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla.
Ilman itse keitettyä tomaattikastiketta ei tule kunnon pitsaa!

TEE NÄIN:
Pitsapohja:
- 1 ½ dl vettä
- ¼ pkt hiivaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 2 ½ -3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja lisää suola.
2. Alusta reilu puolet jauhoista taikinaan ja vaivaa hyvin, jotta syntyy hyvä sitko.
3. Lisää oliiviöljy ja loput jauhot. Vaivaa vielä hetki.
4. Anna kohota huoneenlämmössä noin 6 tuntia. Jos olet kiireinen, lyhyempikin aika riittää.
Tomaattikastike:
- 3 dl tomaattimurskaa
- 1/2 tl rosmariinia
- 1/2 tl timjamia
- 1/2-1 tl oreganoa
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
1. Keitä tomaattimurskaa ja mausteita noin puoli tuntia tai niin kauan kunnes kastike on keittynyt kokoon eli se on paksuuntunut. Tarkista maku.
Täyte:
- 1 pkt mozzarellaa
- 150 g broilerinjauhelihaa paistettuna ja suolalla maustettuna
- 1 banaani
- 2-3 rkl suolapähkinöitä
- 2-3 tl currya
- Kaulitse pitsapohjasta mieleisesi kokoinen pitsa.
- Lisää tomaattikastike ja leikattu mozzarellajuusto.
- Lisää broilerinjauheliha, pilkottu banaani ja suolapähkinät.
- Ripottele pinnalle lopuksi curry.
- Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti